Maitotyttö-imetysvaatteet

Maitotytöt ovat värikkäitä ja iloisia imetyspaitoja, joiden materiaalina on kestävä ja nostalginen joustofrotee. Jonkin verran valmistamme vaatteita myös puuvillatrikoosta. Maitotyttö on tarkoitettu päivittäiseen, ahkeraan käyttöön. Se on "työpaita" pienen lapsen äidille, erityisesti suunniteltu helpottamaan arkea vauvan kanssa. Imetysluukku on kätevä ja mukava käyttää, ja se pysyy luotettavasti kiinni kovassakin menossa. Taskussa kulkee mukana tarpeellisimmat jutut, eikä pitkä helma nouse napaa paljastamaan edes lattialla kontatessa.

Erityisominaisuutena paita on vuorattu rintojen kohdalta coolmax-onteloneuloksella, joka tuntuu märkänäkin kuivalta ihoa vasten. Vuorauksessa on taskut paidansuojille, joten voit heittää hyvästit liivit päällä nukkumiselle! Talvipakkasilla taskuun voit sujauttaa myös rinnanlämmittimet. HUOM! Tavalliset, pienet liivinsuojat eivät sovellu paidan sisällä käytettäviksi, suojien täytyy olla huomattavasti suuremmat (noin postikortin kokoiset) jotta ne toimisivat ilman liivejä nukkuessa.

Ominaisuudet

  1. * Materiaalina joustofrotee, joka imee hyvin kosteutta: pienet maitotahrat häviävät jälkiä jättämättä. Kangas myös kestää kovaa käyttöä.
  2. * Joustava ja napakka luukku, joka pysyy auki silloin kun pitää olla auki ja kiinni silloin kun pitää olla kiinni. Vaikka luukku on molemmille rinnoille yhtenäinen, pysyy toinen rinta piilossa syötön ajan.
  3. * Rintojen kohta on vuorattu teknisellä Coolmax®-onteloneuloksella, joka johtaa kosteuden välittömästi seuraavaan kerrokseen ja tuntuu märkänäkin kuivalta ihoa vasten.
  4. * Vuorauksen sivussa on aukot paidansuojia tai rinnanlämmittimiä varten. Isokokoiset Maitotyttö-liivinsuojat on suunniteltu paidan sisään sujautettaviksi: nukkuminen onnistuu ilman rintaliivejä, vaikka maitoa tulisikin paljon. HUOM! Tavalliset pienet liivinsuojat eivät sovellu paidan sisällä käytettäviksi! Syynä on se, että tiukkojen kuppien puuttuessa rinnat eivät yleensä pysy paikoillaan.
  5. * Paidassa on pieni tasku johon sujahtaa helposti avaimet, puhelin, tutti, purulelu tai jopa harso sillä hetkellä kun tuntuu että kädet loppuvat kesken.
  6. * Pitkä helma pitää navan piilossa. Pituutensa ansiosta paita soveltuu käytettäväksi myös raskausaikana.

Taustaa

Olin imettänyt ensimmäistä lastani 3 kuukautta kun turhauduin siihen, etten löytänyt mieleisiäni imetyspaitoja mistään. Päätin tehdä paidan itse. Samaan aikaan kävin joka yö "liivinsuojasotaa": maitoa tuli paljon ja jouduin käyttämään rintaliivejä ympäri vuorokauden. Inhosin liiveissä nukkumista ja harva se yö konttasin ympäri sänkyä etsimässä kadonnutta liivinsuojaa. Hartaan testailun jälkeen päädyin vuoraamaan paidan Coolmax®-onteloneuloksella, vuorin väliin jätin taskun liivinsuojille ja siihen loppui yöllinen tuskailu: ongelma ratkaistu! Imetyspaitakankaaksi päätyi puuvillainen joustofrotee: napakka kangas toimii luukussa jämptisti ja on niin imukykyinen, että ylimääräiset maitoroiskeet häviävät jälkiä jättämättä. Se myös kestää... Ja kestää... Ja kestää... Vanhin käytössä oleva paita on kirjoitushetkellä pesty yli 100 kertaa 60 asteen vaippapyykissä, eikä ole mennyt miksikään!